Pages

Friday, November 22, 2013

Friendship (3rd Chapter)

Sambungan..

it's 0:52 am already.. and aku menggigihkan jari jemari untuk sambung apa yang aku dah start.. and yet, kalau aku nak pegi tidur pon kompen berangan-II dulu atas katil.. hahaha macam insomnia gitu.. and aku cek stat entry aku.. ade regular pembaca nampaknya.. siapakah itu.. hahahah nway back to the main point.. *aku lupa kat mana aku berhenti tadi, hikhok* okok, pasal kejadian dalam tandas.. sampai sekarang laa kan aku tak boleh lupakan.. muka, nama, masa, tempat semua masih segar dalam ingatan aku.. taktahu aku nak gambarkan perasaan macam mana.. yang mampu aku buat masa tu, tahan air mata.. sebab tak sangka, dorang buat sesuatu yang unexpectable..

camni, sekolah punya tandas kan biasanya ade partition.. same goes to my school last time, ade banyak partition.. and right after habis waktu PJK, kena laa salin baju.. and aku antara yang cepat cop one partition.. aku sesenyap je.. memula tu senyap laa sebab tak ramai orang.. then at one time tu, semua dah ada dalam tandas tu *ruang besar, siap boleh golek-II atas lantai* ada laa jugak yang dah keluar dulu.. tu biasanya geng-II lain.. and yang salin baju reramai tak masuk partition ni geng-II budak yang kiranya glamour laa jugak.. dorang dok berborak-borak.. aku diam je dalam tu and saje pasang telinga apa yang dorang bualkan.. and once, jantung aku terasa macam kena panah petir.. my blood vessels got strike by the blood so hardly.. and i can't just imagine..

aku cam satu-II suara yang berkata-II.. yang aku pasti, dorang tengah mengumpat pasal aku.. orang yang beratur depan aku cakap.. "eh, nak tahu sesuatu tak.. Farah tu pencurik!".. blurpppp.. hitam dunia aku kena tuduh macam tu.. selama aku hidup, susah mana pun nak cari duit ibu ayah aku tak pernah ajar anak-II dia mencuri.. and ada lah yang tanya, kenapa cakap macam tu.. then she convinced everybody.. "sebab aku beratur depan dia, duit aku selalu hilang".. ok perangai macam bangkai.. yang lain pon ada jugak tetambah cerita.. "hah, aku pun sama, aku pun sama".. nampak tak? masa tu terasa macam, hurm.. ada bestfriend aku kat situ.. nasib baik dia diam je, sebab aku tk dengar suara dia berkata-II.. its ok, sekarang dah tak kawan pon.. hahahahah 

and when they started to make things get bigger plus aku pon dah tak sanggup nak dengar dorang tuduh-II aku tu, aku pon bukak pintu. keluar dengan muka selamba, pandang sinis dekat dorang.. aku tahan je airmata dari jatuh.. *cover brutal wehh* and dorang punya muka was like *shit, what the hell we were talking about* aku blahh macam tu je.. and aku nampak dorang rasa bersalah sebab kompem laa kan aku dengar semua.. orang bodoh je yang buat macam tkde ape-II.. just one thing yang aku rasa diorang sangat hina.. hina sebab umur setahun jagung dah pandai fitnah orang macam-II.. well, tu belum lagi bila dah besar.. hahahah even this thing happened when i was 12, aku rasa masa umur ni budak mentah macam aku tak patut buat.. berat kot tuduhan mencuri..

aku kesian laa, ibu ayah aku raised anak-II dia cukup baik.. and plus, duit sekolah aku lagi banyak daripada every single one of them.. buat apa aku nak mencurik!!!! setan semua tu.. sebab tu jugaklaa aku taksuka pergi sekolah.. muka baik masing-II, tapi hati busuk! hurmm, entalah.. sampai sekarang aku takboleh terima.. sebab aku rasa menuduh orang mencuri tanpa bukti tu sehina-hina perbuatan.. bangang abadi! kalau nak aku listkan nama siapa yang terlibat tu boleh sangat, tapi tak baik aibkan orang.. and because of that stupid humiliation to me, aku berazam.. aku berusaha nak jadi yang terbaik, kalahkan dorang dalam pelajaran and hidup senang happy dan aman! seriously, tu lah pembakar semangat untuk aku terus maju! thanks kawan-II yang buat aku macam sampah tu.. hikss ^^ walau belom berjaya mana pun aku, achievement aku sekarang ni pon rasanya boleh dibanggakan.. tulah matlamat aku.. 

ni baru cerita masa primary school.. tak masuk secondary school.. lagilah macam-II.. erkkk =,= sambung dalam next chapter! penat laa.. nak tido.. babaiii

Thursday, November 21, 2013

Friendship (2nd Chapter)

Sambungan..

Bila dah 7 tahun tu, kompem laa masuk primary school.. well, budak yang tak poie tadika.. kompem takot nak masok sekolah rendah sebab aku tgk ramai gila orang.. masa tu paling takut dengan budak darjah 6.. dorang besar gajah je aku tengok.. hahahaha well aku jumpa balik classmate aku yang masa tadika dulu.. its naturally occurrence bila masing-II ade geng.. gua tak sekolah dulu, mana ada geng.. hahahah tapi ade gua kesah *cehh, bajet hati kental sangat*.. aku pon cecuba laa kengkawan dengan sesapa je.. dapat laa kawan.. alaa, budak kecik kalau berkawan "awak, awak nak kawan dengan kita tak".. "eh, jangan kawan dengan dia".. "balik sekolah awak datang laa rumah kita, kita nak main masak-II".. well, main masak-II tu best sobab pakai api betol-II (gua budak kampung, so jangan banyak cakap!) kuali pon gua rembat ibu gua punya.. hahahah nakal =,= 

aku rasa masa aku darjah satu tu, attendance aku banyak telor.. senang cerita bukan darjah satu je, sepanjang sekolah rendah laa kot.. hahahah walau aku tak datang pon, aku dapat je join Hari Anugerah Sekolah.. gua dapat 100% exam rilek je.. hahahah *penangan tak sekolah* subhanallah, bukan niat untukku membangga diri.. cewahh tp itu kenyataan.. well masa aku sekolah rendah selalu gaduh-II mulut dengan budak-II gediks.. macam nak lempang je muka dia.. HAHAHAH over kan saya.. bebudak apa tahu.. dalam pada masa tu, takda kawan yang bebetol sangat laa kot kawan dengan aku.. kejap-II je baik dengan aku sebab aku selalu ponteng sekolah.. wkakaka padan muka saya =,= and sampai laa aku darjah 6..

masa ni laa yang aku banyak makan dalam dengan budak-II mangkok hayon.. sebab apa? sebab ada cerita disebaliknya.. begini cerita sedihnya bermula.. hurmmm, sedihh la nak cerita :'( well, aku dulu masa sekolah rendah sangat laa kocik.. pendek, kurus, comel lote.. hahahah *perasan kejap* malangnya, takda pulak gambar masa aku kekecik dulu.. so nak jadikan cerita, aku kompem akan beratur depan sebab kalau sekolah rendah kan beratur ikut ketinggian.. kira depan aku ade lagi dua tiga orang (Wani, Intan dll).. aku masih ingat! hahahah so bila ada assembly kena laa dudok atas tar.. masa darjah enam kelas aku paling hujung (kelas pandai laa konon).. additional info, kat sekolah dulu aku jadik pengawas perpustakaan n sangat aktif berzapin (I'm Johorean, kalau budak Johor tak reti nak berzapin sila buang negeri).. hahahah

ceritanya bukan pasal duduk dalam barisan.. tapi pasal satu kejadian yang aku takkan lupa sampailah aku mati.. walau pun baru darjah enam, tapi masa tu aku dah ada perasaan.. most of my girl friends pon dah reached puberty so i guess they have come to one level yang mana tahu bezakan baik n buruk (mumayyiz).. tapi aku takpaham, kenapa ada yang buat taik dengan aku.. that suited them really much.. kecik-II dah pandai tuduh-menuduh, dah besar?? hurmm benda tu jadi masa kelas aku ade PJK.. so pakai baju sukan laa, but then kena tukar uniform sekolah semula.. masa nak tukar tu lahhh.. tengtengteng.. benda tuh jadik depan mata aku sendiri..

Friendship.. (1st Chapter)

Bismillah.. Assalammualaikum..

Hi, ketemu lagi ye kita hahh.. anyway, tadi masa dalam kelas Genetics aku tersangat blurr.. even if I put 120% of focus dalam kelas tu pon aku tak pernah paham.. hakhak.. and for sure, bila test aku lagi lahh blurr, nyanyok pon menjadi-jadi.. cisss =..= actually, bukan tu yang aku nak cerita.. aku nak bukak cerita pasal FRIENDSHIP.. bukan cerita daripada MINAH (bukan nama sebenar) atau pon MANAF.. tapi this is my own experience.. terdetik nak bukak cerita macmni pasal semalam aku terbaca satu kisah sedih curator #MohonClash.. aku taktahulah kalau tu kebenaran mahupun khayalan semata-mata.. hihihi.. tapi yang aku nak cerita ni pasal benda betul laa.. cerita masa aku di bangku sekolah rendah lagi (ayat skema)..

Let's start with the first part of the story.. confirm laa anything happened in our lives mengikut kronologi.. heee.. masa aku tadika tumpang lima tahun, aku tersangatlah EKSITED nak ikut kakak aku (setahun tua daripada aku) pergi sekolah.. sebab dia tu gembeng, kalau pagi-II tu kompen menangis.. aku ni macam kental sikit laa, hahaha.. selalu nak back up dia.. kesian tengok dia.. huhuhu tapi one day yang aku tak sangka-II, ibu aku cakap.. "Farah, Farah tak payah sekolah lagi ye.. Farah susah bangun pagi" sambungnya lagi.. perghhh pedih hati aku waktu tu (cehh, berdrama pulak).. aku siyes beriya nak pergi sekolah, tapi mak aku pulak tak bagi.. apakah.. tapi memang salah aku, liat bangun pagi.. sayang bantal dengan katil.. hikhok ^^

and start daripada tulah, kemalasan untuk pergi sekolah membuak-II dalam diri aku.. sebab aku cakap dalam hati *kalau ibu dah tak bagi aku pergi sekolah, sampai bebila pon aku tknak pergi sekolah*.. ngehngeh alahai budak umur 5 tahun, manalah tahu.. tapi.. masalah nampak ketara masa aku masuk tadika 6 tahun.. serius aku selalu tak datang.. kalau seminggu tu, sehari je datang.. *like a boss*.. sampai cikgu ROS (bukan nama sebenar) sound aku dedepan.. dia cakap, kalau selalu tak datang, berhenti je.. bbbbrrr.. kurang asam jawa cikgu.. dah cikgu tu bagi aku greenlight takpayah sekolah, aku hooray laa.. hihihii tapi aku pelik, aku tak sekolah pon terer ABC.. aku tengok budak tadika mak aku tu (tahun 2013 kini) bangang dia menjadi-II.. ABC pon tak kenal, nakal dia masyaALLAH.. mengucap panjang aku, kekadang rasa nak hagol je kepala sesorang kt dinding.. aku masa sekolah kemain takot dengan cikgu, rasa macam cikgu tu ghimau je.. hakhak dahdah, Astaughfirullah ==''

Tuesday, November 19, 2013

It's Totallry Wrong

Aku tahu yang aku dah buat satu kesalahan besar.. memulanya tak sengaja, lepas tu memang salah aku.. arghhhh.. kenapa kenapa kenapa! aku tak patut babitkan diri dalam masalah magkuk 4 tingkat tu.. sebab aku memang takda kene mengena pon dengan diorang.. adoiii, sekarang bila aku dah terbukak cerita, habislah.. diorang dah baik kot! bila aku cerita tu confirm masalah timbul lagi.. YA ALLAH.. ampunkan dosaku :( terasa nak menangis.. yelaa.. aku bebetul tersepit dengan keadaan.. sebab salah aku.. 

alright, benda ni jadik ikut kronologi laa kan.. ade laa few weeks before, sorang kawan aku ni (A) cuba berbaik dengan aku.. sebab dia bermasalah dengan geng dia.. and i noticed that she got problems with the rest.. and i asked her.. she told me everything.. yelaa, dengar sebelah pihak je kan.. aku diamkan je.. tak berkesempatan nak tanya yang selebihnya.. oupsss, memang tak nak tanya.. sebab kang di cap as suka jaga tepi kain orang.. actually aku tak berkenan pon nak tahu, sebab they are non of my business since aku tk baik langsung dengan dorang.. 

berapa hari lepas tu, they managed to forget that thing.. buat macam biasa.. so oklaa kan.. tadi aku lepak dengan one of member A yang baik ngan aku dulu.. selalunya aku and yang lagi sorang ni memang open laa cerita masalh.. dah terbiasa.. aku pon terlepas cakap pasal A tu.. pheewww :3 tak sangka pulak mangkuk yang ni pergi canang kat yang lain.. yang lain pon dok sebok cari aku.. nak dengar dari mulut aku sendiri.. dah dorang tanya, aku cakap jelaa apa yang aku tahu.. even banyak lagi yang aku tak cerita, cuma aku tahu salah mana pon si A aku tak patut cerita benda tu sume kat mangkuk-II yang lain.. dan  sekarang, aku terasa macam aku ni pon mangkok.. aigoo!!

lepas ni, memang aku berjaga-II dengan mangkok mulut tempayan tu.. tak sangka, confirm selama ni apa yang aku cerita kat dia mesti sampai kat tuan punya badan.. sejak kawan dengan bebudak yang ehem ni, da lain macam da aku tengok.. hahahaha lantaklaa.. sekarang aku rasa macam nak mintak maaf kt A sebab memang salah aku.. dah bermulalah episod kutuk-mengutuk antara satu sama lain (dorang laa).. aku malas amik port.. cuma satu je yang aku tk berkenan, A ni suka nak control hidup orang.. kalau boleh, kau nak akwan dengan sapa, kau buat apa, kau makan apa, kau nak kawin dengan sapa semua tu pon dea yang nak rancang.. but sorry laa kalau nak try buat kat aku.. 

Saturday, November 16, 2013

When the Dark Comes :(

Bismillah..

Assalammualaikum guys.. tadi pergi hangout dengan classmates.. nasib baik J dapat kurangkan stress at least.. tapi.. hurmm.. petang tadi aku gaduh denga rezza.. aku cuba luahkan apa yang aku terasa hati, tapi dia tak boleh terima? Aku tak salahkan dia.. sebab aku tahu aku ni siapa bagi dia.. it’s ok.. salah aku kot..macam yang dia cakap, aku selalu buat benda yang dea tak suka.. ye =,= apa je yang aku buat ni betul.. rasanya semua salah kat mata dia.. takpe, aku salah lagi..

aku stress, banyak masalah.. dia pon same.. tapi I really need someone yang boleh jadik a good listener pada aku.. at least listen to what I wanna share.. I guess, most of girl mesti ada perasaan yang sama macam aku.. entahlah, dia tak faham aku.. mungkin sebab ex lama dia tu brutal.. aku je yang ngengade lebih.. kan? Dia cakap, dia nak berseorangan bila time ada masalah ni.. okok.. kali ni aku bagi masa.. I will just let him live his own life.. aku taknak campur sebab aku tahu dia tak suka.. aku cuma nak membantu je.. mana yang aku boleh tolong.. even just mampu mendengar L


Rezza baik.. lelaki yang paling baik pernah aku jumpa.. aku je yang tahu kenapa dia baik.. walaupun ada kurangnya, tapi tetap yang terbaik kat mata aku.. aku ni mulut jahat.. aku tahu niat dia baik nak ubah aku.. tak bagi cakap itu ini.. betul tu.. Cuma kengkadang aku rasa, dia suka aku yang dulu yang dia tak kenal.. bukan aku yang bebetol dia kenal.. sebab tu kot dia nak aku berubah ikut cara dia.. hurmmm, entahlah.. aku kena kuatkan hati.. no matter what.. aku kena sabar.. inshaALLAH..

Aku dan Stress Berpisah Tiada

Asssalammualaikum..

Hi guys.. hurmmm, sabtu yang sangat tak best! Stress is everwhere.. start daripada semalam aku dah stress dengan paper ANATOMY.. sangat stress! Rasa macam sesia je apa yang aku revise tu.. 80 multiple choice questions and two esayys! Not exactly two.. each one ade pecahannya.. hurmmm.. tetiba rasa macam tak boleh nak carry on dengan course ni.. mashaALLAH.. wahai hati, besabarlahh.. plus, semalam aku stress pasal JPA.. hurmmm..

“ 15-11-2013 - Semakan Keputusan Penajaan JPA Bagi Program Ijazah Dalam Negara (PIDN) 2013
Adalah dimaklumkan bahawa tarikh semakan keputusan permohonan penajaan JPA di bawah Program Ijazah Dalam Negara (PIDN) bagi tahun 2013 akan diumumkan kelak. Sila semak laman ini dari masa ke semasa.

Sebarang kesulitan amat dikesali. Harap maklum.”

woi, aku ni hah yang kesal sangat dengan benda ni.. Bukan apa, dah setengah sem kot tunggu. Kalau dapat Alhamdulillah, kalau tk dapat at least takda laa aku nak berharap lama sangat.. hari tu postpone.. hari semalam postpone ag.. penat laa nak berdebar-II niii.. entahlaa, rasa macam tak boleh nak dapat je.. taktahu laa.. putus harapan dah aku ni.. kat twitter pon ade someone yang dok kecoh pasal JPA.. she’s like me.. second year student who tried for any chance.. but the way she talked, aku sangat tak suka.. result bajet gempakk *even memang gempak*.. tapi perlu ke nak bragging bagai.. macam nak lempang je.. “pointer aku 3.7++”.. euwww.. belagak ok belagak.. lagi laa buat aku stress.. dah tu siap cerita, dulu masa matrik cgpa lepas dah, tapi tk dapat jugak.. oklaa, part tu yang aku paling stress..


Malamnya pulak pasal uncle aku. Tak habis-II lagi rupanya. Entah apa yang dea tk puas hati sangat dengan bapak aku.. woii orang tua, bapak aku tu ORANG KURANG UPAYA! OKU tu abang kau, paham tak orang tua tk sedar diri? Fuhhh, meluap-II kemarahan aku bila baca post-II dea.. bukan tu je, siap labelled aku adik beradik as KURANG AJAR.. what d heck! Kau sapa nak label orang macam tu, PAKCIK aku pon bukan.. *sorry, aku tak mengaku manusia tak berakal macam tu as pakcik aku*.. belom ag keluar makcik aku yang mulut macam ******.. lagi dasyat.. depan kata lain, belakang.. ouhhh mak aii.. ceghangit mulot mengata orang.. tu pon sama tak sedar diri jugak.. dulu nganggor, kalau tak pakcik aku tolong dapatkan kerja sampai skang kau tak senang.. bila dah senang, punya lah berlagak!

Tambah lain pulak, pasal anak-II makcik aku.. semua pompuan.. well u know what i mean.. kalau dah perempuan tu, surely mulot pon jahat macam aku.. tapi yang ni lagilah pelik.. cakap belakang, maki hamun, bash orang semua kemain lagi.. bajet bagosss! Mentang laa orang senang.. nak ngata kami ni kurang ajar dengan pakcik-makcik.. ehhh, yang awak kurang ajar dengan kakak, mak n BAPAK sy tu apa nama dia? Oupps, tu BERSOPAN SANTUN ae? Terbaikkk.. bukan nak cakap apa laa, benda ni da lama jadik. Yang peliknya, selalu je ada yang jadik BATU API.. benda da settle kot.. susah kalau orang dah dudok terpencil dalam hutan seberang laut tu, seseuka hati nak make up story.. and cakap kita pulak yang tak tahu pape.. pakcikk.. kami semua dah besar, sekolah pon tinggi.. pehal pakcik nak bodoh-II kan kami ni? Kesian.. buatlaa dekat anak sedara yang bajet bagus tu.. dorang kan lembu.. senang kene tarik, kene tolak.. kalau suroh terjun gaung, ikut je.. hahahah.. apakah.. well, aku bukan cakap sesedap rasa *even if i know its mean!* tapi aku ade bukti.. hahah bijakkan aku?



 sorry la, bukan nak mengaibkan ke ape.. tapi bia ade bukti, tu PAKCIK aku yang post..so, be careful with everything that u're about to say..

My Blog List

Search This Blog