Pages

Friday, April 27, 2012

the SECOND day of FINAL destination ..

assalammualaikum w.b.t sekali lagi ~ hee , baru pas abeh menelaah BUKU . cewahh ( ayat gramatis sehh ) . hmm , kepala pom da jem je macam setelah bermaen dengan FORMULA seharian neyh . now , its time to have a rest . sekejap je pom . tak lame =='' semalam malam , aku da try jadik HACKER ( jawab paper sains komputer laa ) . tapi macam aku tak sesuai jek bidang tuh . haha . ALASAN semata , padahal tak boleh jawab . WKAKAKA

fyi , malam kang aku nak try bidang ENGINEERING pulakk . tengok camne keadaan aku menjawab PHYSICS . hoho . takodd >,< !!! aku berdoa , semoga ALLAH bantu aku jawab malam kang . aku da usaha yang termampu ( revision ) . MINTAK-II malam kang ingatan aku sangat memuaskan ! hehee . AMIN ~

hmm , ade ag sbenanye yang nak dicerita . HAH . malam tadi , aku touching abes sehh . sebab ape ? HMM , gini ceritanya . aku nye PERANGAI neh laen cket kott . biasenye , sebelom EXAM aku mesty KOL mak aku dulu . mintak RESTU laa konon-II . then aku KOL laa my lovely MUM ! tapi tak berangkat . aku kol ADEK aku . KAKAK aku yang angkat . but she sounds different laa . cam touching gtuh . aku tanye nape , dea cakap MY DAD jatuh :( touching aku . tapi dea soh rasiekan . HAHAH (bongok , aku p cite plakk =='' ) 

hmm , tuh yang malam pas exam aku nanges . errkk , rasie k aku nanges ! hmm , rendu nan AYAH laa . time-II exam plak tuh kan . takpe-II , FIGHT to the finish for the only AYAH ! yang jadikan aku lagi sedih berGANDA-II tuh bila aku dok denga lagu WORDS ! adoii , sape yang pena denga kompom leyh touching . HAHAHA . nway , aku doakan dea SIHAT-II jek skang neyh . kalau sempat , minggu neyh aku lek laa even ary SENIN ade paper . muktamad . HOHO

# yang penting , doakan AKU pat result GEMPAK . bole jawab SOKLAN dengan TENANG and COOL jee ( tuh yang paling penting ) #

Thursday, April 26, 2012

the first day of the JUDGEMENT DAY !

assalammualaikum w.b.t .. hee :) ape kejadahnye laa buat title macam ue ? macam orang tak beriman =='' ASTAUGHFIRULLAH . takde , i'm waiting for this night (tonight laa) . sebab ary neyh PAPER 1st for FINAL EXAM sem akhir . takott . ary neyh subjek SAINS KOMPUTER . hah , memang takde kene mengena pom dengan PERTANIAN . elee , jeles letuww kalau aku nak jadik HACKER berjaya lepas neyh . wkaka . (jahat-II) . alaa , aku selalu terSKIP lecture klas SSK neyh . alahai , bukan sengaja laa . terpaksa =='' kau tahu ape . HAHAA . kekadang ue , baru langkah masuk kelas tup-II kelas dah HABES . hahaha . cemerlang kan :)

ekot logik , macam senang jek SSK neyh kan ? TAPI , fuhh -__-'' sangat laa menyeksa JIWA dan RAGA . assignment mang laa complete ! dapat DEMONSTRATER best macam ABANG MIE , complete le . HAHAH . terbaek wokk ! tapi nak jawab exam neyh yang GAWAT . baca-II pom ukan aku paham pom . BUTA IT kott mynah neyh lau nak tahu ! HAHAHA (errk , pecah rahsia suda) . alaa , mang pom . takat men tekan-II keyboard neyh terer laa aku . maen MARIO ke , mang kepakaran aku kott . HAHAH :p

apa yang aku tahu , aku kene usaha sebaek mungkin malam neyh . perah otak seperah-II nya . AHAH . cam SALAH jek ayat aku ? hmm , lantak laa . aku akan try wat yang terbaek . THEN , tawakaltu ALALLAH .. insyaALLAH . ade rezeki ada laa kan :) berfikiran POSITIF + bersangka BAIK = mukmin BERJAYA . kehkeh . nway , aku kene tepom EBU kesayangan aku dulu . macam bese , before answering my PAPER aku akan mintak restu EBU dulu :) baru beiye aku menjawab . SIYES , tak tipu laa ==''

# doakan aku dapat result gempak seGEMPAK-II nye . kalau bole , AMALINA OMAR pom kalah . HAHAH #

Sunday, April 22, 2012

di sinun ia bermula =)

- 14th of OCTOBER -
- 15th of MAY -
- 16th of APRIL - 

just to remind myself , these date ! kene ingat bebeno yopp . entry neyh akan dapat menyelamatkan aku satu hari nanti . hoho . ( selamat le aku , an aku ade saket PELUPA yang terokk ) . HAHAH . the last date is everything . i'm hoping that our plans akan menjadi kenyataan . cewahh ( OVER kau senahh ! )

# that's all . peace yo ! #

Thursday, April 19, 2012

DINNER yang aku taknak pegi ==''

Assalammualaikum wbt ( orang islam laa ) . HEHEE . saje je nak wat entry baru . apsal ? tak bole ? eleh , suke aty ar . HOHO :) actually aku nak crite pasal DINNER ! baru-II neyh tempat aku belajo neyh ade wat dinner for all student yang da nak habes . [ GALA DINNER ASPERIANS ] ! . weee <3 kau ade ? ngee . ( bangga diri pulakk , astaughfirullah -___-'' ) berbalek pade crite yang aku nak cerita (maaf , terpesong dari tajok utame pulokk) , aku nak crite ape ye sbenanye . HMM . lupa lakk . HAH ! aku sbenanye takmo pom p dinner . da lame baya sbenonye , but at d moment aku nak tarek diri tuh da tak bole . actually nak TAREK DIRI bole . but nak DUIT balek mang nggak bisa dong . HAHAH ( keluar bahasa ibunda =='' ) 

bukan aku taknak p , cuma aku nga kering mase tuh . in fact , as perempuan yang menjaga TATASUSILA , ETIKA dan PROTOKOL sewaktu berada di dalam majlis aku perlu memifirkan tentang OUTFIT (cewahh) yang aku nak pakai ! HAHAH . da dapat tak idea sbeno ? ngee . senang cite aku takde baju laa NGOKNGEK . at last , aku pakai je baju yang sedia ade . kira RECYCLE balek laa , nak beli tengah tak berkemampuan pulakk . actually KAKAK aku ade belikan EVENING GOWN , tapi time nak pakai .. hmm , KECEWA rasanya . baju tuh da mengecik :( bukan salah aku . baju tuh yang MENGECIK oke ! HAHAH . 

aku dok makeup an sume kawan aku , aku sempat makeup sebelah muka je . HAHAH , datang da laa lambat . memang BERDISIPLIN kan ? terima kaseh atas pujian tersebut :) meh laa aku cite . aku p pom sebab ade NIAT JAHAT ! ekeke , takda ar jahat sangat sbenonye . actually sebab aku nak tengok SOMEONE yang shy-II cat PERFORM ! hah . malas nak bergosip pasal dea , berdosa plakk . tapi yang best part nye bila for the first time aku dapat BUNGA ! bunga ape ? [ ROSE oke ] . kau ade ? HAHAH . bunga edop ag tuh <3 i was shocking but aku kan COOL , lek je . PEACE !! 


oke-II fine , tuh bukan BUNGA aku . kawan aku punya sebab dea dapat 5 ! placing jek . yang aku orang tak leyh tengok , kang aku TUMBOK muka seko-II . lalala~

tuka topik lak k , kang ade pulakk yang begosip pasal BUNGA aku . WKAKA . dinner tuh mang ohsemm . even tak laa grand sesangat , but its OHSEMM ! ade pelayan gtuh . tuang-II aer bagai , rasa macam ade PEMBANTU RUMAH lak ( nak cakap ORANG GAJI tak elok ) . HAHAH . best-II . nak ade orang gaji sendirik at uma tak kesampaian lagi , time neyh laa nak buli MEREKA-II . saje jek aku minom aer ue bagi tinggal siket . bio dorang tuang , tuang and tuang sampai TERMUNTAH . wkaka . JAHAT sehh ==''

ade ag yang best-II , here it goes . kenangan terakher dengan my classmate and dak-II same course neyh . for sure , i'll miss them someday :) love y'll sbenanye , tapi tak perlu laa nak cakap . GEDIK ! hahah . my bestfriend :) HAFIZAH BINTI ALIAS and NURIRWANA SUHAILI , love y'll damn much !! i can bet , korang tak kan miss aku macam aku miss korang <3 sayang korang KETAT-II !


kompom kang da abes neyh , aku rendu KOME due orang ! MOAAHHH ! hmm , kenangan nan korang mang d best walaupom aku selalu tinggal-II kan korang tiap ujong minggu . HAHAH . sorry ae :) hmm , banyak ag gambo sbenonye ! tapi takmo laa aku upload satu album tuh kan , siket-II suda laa . bahaya kang . wkaka . ade gok gamba yang akan menjadi buah mulut masyarakat setempat apabila aku mengUPLOADkannye pom . so , TAK PAYAH ! haha . 

at last , aku balek dengan badan yang penad , kaki yang nak tercabot ( sebab pakai high heels ar , glamour gtuh , : p ) , muka yang serabot and HAPPY ! (ade maksud laen sbenonye ) . HAHAH . thanks for all yang terlibat dalam majlis DINNER malam tuh . cewahh , ucapan ala-II PERDANA MENTERI plakk . hoho . nway , aku suke sangat <3


hehe , aku nye pom :) suma yang aku pakai tuh barang orang . wkaka . ( diam-II k , simpan rahsia neyh ) . hah , scarf : kakak aku belikan at downtown , selendang : kakak aku , baju : kakak aku , kaen : kakak aku , kasot : kakak aku , beg : kawan aku . HAHAH . ade laa certain-II yang sendirian berhad :) melampau kau senahh lau yang tuhh pom PINJAM . HAHAH . nway , the sweetest memories ever in here :) love y'll .

# saje tules entry neyh , at least engat kengkawan and i have something to REMEMBER ! aku an de penyaket nyanyok . HAHAH #

kalau perangai macam jual IKAN !

semalam pepagi ag suda ade orang mintak tapak . HAHAH. astaughfirullahalazim =='' tak terbukak pintu rezeki aku , mane taknye pepagi da marah-II . alaa , mang aku patot rasa marah pom . kalau kita nak susa , bia sama-II susakan ? jangan nak melampau sangat ar . kiranya nak selesa sorang , HAMPEH ! grrr, saba saba !

aku paling tak gemo kalau naek bus PLAYGROUND ue , ade pompuan-II gedik dok pelok tiang yang ade . macam SIALL laa perangai . nape ? wehh , orang laen sume nak pegang tiang tuh . kalau kau dok pelok , tergesel-II at tiang ue , camne yang laen nak pegang ? memang NGOKNGEK kepala KEMEK laa kau pompuan . kau bajet cun laa lau pelok tiang ue ? masing-II lak inertia beso , boleh tergolek-II lau tak pegang mane-II .

pade pompuan-II yang ade perangai semacam tuh , tolong laa . open your mind ! jangan SELFISH sangat . GELI seyhh aku tengok lau ANDA-II dok pelok tiang tuh . pesanan ikhlas daripada aku , kalau nak sangat pelok tiang tuh sila lah bawak tiang sendiri dari RUMAH ! nak pelok , nak panjat , nak men cop-II tiang ke hape ke lantak kau laa . janji jangan nyusakan orang lain and aku merayu tolong laa ubah perangai SELFISH kau yang terlampau tuh !

Wednesday, April 18, 2012

ape citer skang ? hoho =)

Assalammualaikum wbt. hoho :) sudah sekian lame aku tak bukak belog sendirik , sampaikan password pom boleh lupa . HAHAH . terok saket kan ? maaf laa , aku mang ade penyakit nyanyok sikit . = = '' hah , neyh nak dok citer pasal current issue . hahah , issue laa sangat . nope , actually its all about me . lame da tak wat entry means that aku mang ade banyak benda yang nak dijoyahkan . hehee . APTB . nak tahu tak nak tahu tak ? (teserlah kejoyahan yang kronik) . aku tinggal ag 2 weeks only in here ! mane ? hehe , aku skang at oversea. jadik OMPUTEH sekejap . wkaka . (perasan giler seyhh minah senget neyh) . takpe-II , one day oke :)

takda ar  , untok education level aku kali neyh aku da nak habes ! tu lahh , 2 minggu jek tinggal . a week for my study week then proceed to the FINAL EXAM ! arghhh , takot seyhh -__-'' ape jek yang lekat at pale hotak aku wat mase neyh ? ngee~ taknak gtahu ahh , malu >.< ! (gedik sehh) . HAHAH . preparation ? jangan di tanya laa , terasa macam tengah berbulan madu kott . rilek-II bagai , kang da nak dekat exam LINCAH KADOK bukak buku . macam bese laa . prepare at the ELEVENTH HOUR ! hahah . terokk sehh . tak kesa laa , at least aku buad , takda laa rase mengong sangat time final t . wee <3

siyesly , excited nak cuti panjang , but deeply in my heart (perggh , ayat bbunga tuhh) aku sangat takod . ylaa , nnty aku nak watpe at uma ? mesty boring tahap cipanzi kan ? then , aku kene ready and prepared-well mentally and physically ! bcuz its gonna be my turn to be an angel for my LEBLY FATHER :) angel laa sangat ! takde laa , turn aku jaga ayah . hopefully aku buad terbaek sekali ! hahah , dah ade TER nak SEKALI jugakk . betol le failed BM ==''

<3 hah ! ade gosip terbaru . only a rumor or it is exactly true ! ehh , mane leyh btau . rasie arr JOYAHH ! lantakk laa ape kamu-II nak fikir . aku tak pena buka mulut kan ? HAHAH . anyway , aku harap this happiness will last forver :) 

# fight to the finish ! FINAL EXAM SEM 3 FOUNDATION IN AGRI. SCIENCE 2011/2012 (UPM) #

My Blog List

Search This Blog